Hillsong Conference Europe – Kivuista voi kasvaa uusi elämä

Esa Hyvönen

Hetki Jeesuksen läsnäolossa

julisti Craig Groeschel O2 Areenalla Lontoon Greenwichissä. Hillsong Conference Europen ilmapiiri alkoi rakentumaan välittömästi odotuksesta ja uskosta Groeschelin valitessa tutun evankeliumin kertomuksen rammasta miehestä Betsaidan altaalla. Tekstin yksityiskohdat voit kerrata kääntämällä Johanneksen evankeliumin lukuun viisi.

Craig Groeschelin saavutukset pastorina hakevat vertailukohtaa. Nykyään autotallissa perustetussa LifeChurch.tv -seurakunnassa on 66 000 viikoittaista kävijää 19 eri kirkkokampuksella. Seurakunnan kasvu lienee peräisin Groeschelin innovatiivisuudesta hyödyntää mediaa, josta seurakunnan nimessäkin on viite. Metodeista tärkeämpää on kuitenkin hänen painotuksensa opetuslapseuttaa seuraajansa Jeesuksen kaltaisuuteen.

Illan puheessa oli havaittavissa jotakin suurta. Craig Groeschel totesi, että

Pains of your life may become a platform of your ministry

, kun Jeesus saa tulla ja parantaa. Suuruus puheessa rakentui Craigin omista kokemuksista. Groeschel jakoi elämänpituisesta taistelustaan, johon hän tarvitsee muiden ihmisten, kuten terapeutin, apua. Groeschelin karisma rakentuu hänen rehellisestä tavallisuudestaan.

Puheen lisäksi aloitusilta oli vaikuttava, kun arviolta 15-20 000 ihmistä ympäri maailmaa lauloi Jesus is enough – Jeesus on tarpeeksi. En tiennyt kumpaa tehdä. Nauttia tuhansien ihmisten laulusta hiljaa kuunnellen vai itse laulaen. Uskon saaneeni jotakin etumatkusua siitä, kun tämä aika sulkeutuu ja kansakunnat kokoontuvat Jumalan ja Karitsan valtaistuimen ympärille ylistämään Herran nimeä.

Ylistyksessä on muuttava voima, kuuluu Hillsong seurakuntien motto. Totuus oli illassa käsinkosketeltavaa.

20140724-074719-28039789.jpg

%d bloggers like this: